Bedre indeklima med solfilm til bygninger

05 april 2020 astrid_pedersen

Er du office eller floor manager i et kontor miljø af den moderne slags, med store vinduer som hverken kan åbnes eller afskærmes? Så lider dine kolleger på kontoret sikkert i sommervarmen. Denne type kontorer kan nemt komme til at fungere som kæmpe drivhuse, hvor luften lynhurtigt bliver varm og tung når solen får lov at bage ind. Og så er det, at du kan overveje solfilter på vinduerne.

Hvad er solfilm?

Solfilm består af et tyndt, transparent laminat, sædvanligvis fremstillet i polyethylenterephthalat (PET – en termo plastisk polymer harpiks af polyester familien) som er selvklæbende på den ene side. Dette materiale er særligt velegnet som solfilm på grund af dets klarhed, stabilitet, styrke og evne til at modstå udefra kommende påvirkninger.

Meningen med solfilm er, at det skal monteres på vindues ruder i eksempelvis biler eller bygninger, enten på indersiden eller på ydersiden af glassets overflade. Derfor er det vigtigt, at solfilm både kan tåle regn, blæst, frost varme – og selfølgelig vindues vask.

Solfim kategoriseres normalt efter de konstruktions komponenter, som indgår heri. Solfilm kan således tilhøre kategorierne farvet, pigmenteret, metalliseret, keramisk eller nano. Der ud over findes solfilm til biler, bygninger og både, og fås med forskellige yde evner alt efter anvendelses formål (eksempelvis privatliv eller solstyring).

Hvordan fungerer solfilm?

Solfilm blokerer for solens skarpe stråler i løbet af dagen ved at filtrere store delle af disse fra inden de når ind i bygningen. Dette betyder mindre opvarmning af eksempelvis kontorer, klinikker eller klasseværelser, og dermed mindre pres på air condition eller klima anlæg. Samtidig forhindrer solfilm også irriterende genskin fra computer skærme samt solfalming af vægge og gulve. Og som den helt store bonus bliver indeklimaet køligere og dermed mere behageligt på de lange varme sommerdage, hvilket fører til bedre koncentration og højere produktion.

Du kan læse mere om solfilm bygninger på coloursign.dk

Flere Nyheder