En sund arbejdsplads betyder en sund bundlinje

17 december 2021 Peter Mortensen

editorial

Kl 6 om morgenen slæber Kenneth sig ud af sengen. Inden han tager hjemmefra har han allerede hældt 3 kopper kaffe ned. Stadig føler han sig træt og som om kun halvdelen af ham er vågnet op. Der er kun 3 kilometer til arbejde. Han kunne tage cyklen eller gå. Men han er for doven og træt, så han tager bilen som han plejer. På vej på arbejde spotter han en ung kvinde der er ude og jogge.
“Suk… Jeg burde jo også løbe en gang imellem. Det skulle jo give mere energi. Men jeg har jo ikke energien til at løbe til at starte med.” Kenneth sukker og bader i selvmedlidenhed. På arbejde hilser han per automatik på sine kollegaer. Han sætter sig ned foran sit skrivebord og computer. Efter 30 minutter kan han allerede mærke at det bliver en træls dag for nakken og ryggen. Begge er helt ødelagte efter at have siddet bøjet over et skrivebord de sidste 10 år…
Kenneth giver et spjæt og blinker, hvorefter han kigger ned på uret på skærmen. Hov. Han var vist faldet i staver og havde siddet og stirret ud luften de sidste 30 minutter. Han kigger rundt for at se om nogen har opdaget det. Selvfølgelig ikke. Alle de andre går også gennem hverdagen som i en døs. Han kan endda se flere af de andre også sidde og stirre på deres skærm med et tomt blik.
Deres chef snakker tit om en sund arbejdskultur, for at øge effektiviteten og alt det fis. Men der bliver aldrig gjort noget. Stolene er forfærdelige. Skrivebordene kan ikke engang hæves så man kan stå op. Der er ingen frugt på kontoret og kaffen er så ringe at den nærmest er udrikkelig.

Kenneth undre sig tit over forholdene. De sidder 20 medarbejdere som får næsten 30.000 kr om måneden hver. Alligevel vil firmaet ikke bruge et par tusinde mere om måneden for at sørge for at deres medarbejdere er motiverede og friske. Kenneth forestiller sig at han sagtens kunne lave dobbelt så meget arbejde hvis han faktisk havde energien til det – og gad.

Vigtigheden af en sund arbejdsplads

Engang var det ikke noget man overvejede. Men idéen om at sikre en sund arbejdsplads vinder mere og mere frem. Det handler ikke blot om at sørge for at der er frisk luft, vinduer og kaffe længere. Men mange og store tiltag for at sikre sundhed, trivsel og forebygge stress. Mange undersøgelser viser entydigt at sundhedstiltag kan betale sig – også på bundlinjen.
Sunde medarbejdere arbejder mere effektivt, er mere fokuserede og laver bedre arbejde. Udhvilede og glade medarbejdere træffer langt bedre beslutninger end trætte, sure og stressede medarbejdere gør.
Alene det at reducerer antallet af sygedage med nogle få, billige tiltag, kan gøre en enorm forskel på bundlinjen.

 

RaskRask: Et nyt massage koncept

 

RaskRask tilbyder massage med et twist. Hos RaskRask kører massøren nemlig hjem til kunden, i stedet for at kunden skal tage ned på en massageklinik. Derved sparer kunderne deres tid og besvær.
Udover massage, har RaskRask også personlige trænere, yoga instruktører og frisører som alle kører ud til kunderne.
Udover privatkunder, er en stor del af RaskRasks forretning at tilbyde deres services til virksomheder.

Sådan gør du

RaskRask er derfor en god løsning til at skabe en sundere arbejdsplads. Fx med en massageordning, kan medarbejderne få 30 min massage hver anden uge. Dette er særligt relevant i nutidens samfund, da flere og flere arbejder på kontor og får ondt i ryggen, skuldrene og nakken. Samtidig har folk utroligt travlt og flere end nogensinde får stress. Massage er en god måde at bekæmpe både skaderne og stress.
Andre måder at skabe en sundere arbejdsplads på er også, at sikre mad af en god kvalitet, ikke blot købe den billigste kaffe, hav lidt snacks stående, sørg for godt lys osv.
På RaskRasks kontor i Aarhus hænger der en lampe som lyser blå når luften i lokalet er god og rød når vinduet bør åbnes. Der er mange måder at gøre det på.
Udover massage tilbyder RaskRask også firmatræning og firmayoga. Det indebærer at der kommer en personlig træner eller yoga instruktør ud til virksomheden og har holdtræning med de ansatte. Det skal selvfølgelig ikke være 3 gange om ugen, men bare det at dyrke yoga én time hver anden uge kan gøre underværker for medarbejderne. Det giver dem ikke blot mere energi, men også tid til at samle sig og stress af.

Flere Nyheder