Kan man altid stole på en bæredygtighedsrapportering?

18 maj 2020 anders_lundtang_hansen

Sådan en bæredygtighedsrapportering er jo værd at få udformet, om det er for at få lavet en analyse af for eksempel ens virksomhed for at se, hvor bæredygtig den er, eller man gerne vil have lagt en strategi for, hvordan man netop kan blive mere bæredygtig.

Måske er man også interesseret i at søsætte et projekt, som kræver en rapportering over, hvor bæredygtig dette projekt kommer til at være, da det er et af de indsatsområder, man gerne vil se på og fokusere på.

I den forbindelse – og andre – bør man få lavet den slags af nogle instanser, der har forstand på at lave den.

Men disse instanser kan måske så også være interesseret i at hjælpe med at gøre ens virke mere bæredygtigt, hvorfor man ender med at hyre dem og betale dem (endnu) mere for at gøre stedet mere bæredygtigt.

Dette er der skam intet i vejen for, da de måske vitterligt er gode til den slags, men hvis man er interesseret i at få et helt korrekt billede, selvom rapporten bliver udfærdiget på en godkendt metode, så bør man få lavet rapporten og hjælpen til bæredygtigheden fra forskellen instanser.

Men hvorfor så det?

Jo, det er ligesom at komme til synstest hos en optiker. 
Ofte lokker den slags med en gratis synstest, men det koster jo tid som minimum at lave den slags, så det er jo sjældent udelukkende en tjeneste, men et forsøg på at prakke en nogle briller på.

Selv hvis man har et godt syn, kan de foreslå et andet produkt såsom læsebriller eller solbriller, man vil kunne have godt af.

Dette er helt forståeligt, for det er jo deres forretning, der skal overleve på den måde.

Så måske vil en rapport se fin ud med ens bæredygtighed, men hvis instansen også gerne vil tjene flere penge, så kommer de måske med nogle forslag til forbedringer, der egentlig ikke er nødvendige.

Flere Nyheder