BMS anlæg – hvad er det?

20 april 2020 cecilie_mortensen

Måske kender du allerede en masse til BMS anlæg, eller måske har du aldrig hørt om det før. Heldigvis kan du blive en smule klogere, hvis du læser med videre her. 

Hvad er et BMS anlæg?

Til en start så står BMS for Building Management System. Det er et system, hvor man kan samle en masse undersystemer i. Det kan f.eks. være aktuelt for virksomheden, som råder over mange bygninger eller en stor bygning, hvor der f.eks. er mange forskellige afdelinger. Med en BMS anlæg har man mulighed for at overvåge det energiforbrug, som en bygning har. Man har mulighed for at overvåge og styre f.eks. temperaturer. Og det hele er muligt fra en og samme skærm. Det betyder også, at det bliver væsentligt nemmere at have et overblik energiforbruger og temperaturer i mange forskellige bygninger og rum. 

Mange virksomheder vælger et BMS anlæg, da det er en effektiv måde, man kan få et godt overblik på. Den centrale styring gør det mere effektivt for de medarbejdere, der skal stå for vedligeholdelse m.m. Og alt efter temperaturene ude, så kan man hele tiden være sikker på, at der ikke bruges unødvendig varme. Og man kan være sikker på, at man der f.eks. ikke er lys tændt i rum, som ikke bliver brugt. 

Udover man kan spare tid, og at man får et bedre overblik, så kan der også være penge at spare, da man hele tiden har en status på energiforbruget i alle rum. Hvis man driver en større virksomhed, så ved man nok også, hvor nødvendigt disse anlæg kan være.

Der er flere firmaer, der kan hjælpe med at installere et BMS anlæg, hvis man ønsker en mere effektiv styring i virksomheden. Her vil der ofte også være god rådgivning at finde, så man får udnyttet det fulde potentiale af det BMS anlæg, man får installeret hos sig. 

Flere Nyheder