Derfor skal du sørge for at sende dårlige betalere til inkasso

04 december 2019 admin

Har du en virksomhed, har du sikkert oplevet, at der var nogle, der ikke kunne betale dig, hvad de skyldte dig. Når det har været større beløb, har du sikkert forfulgt det: for det kommer jo til at have stor betydning for din virksomheds økonomi. Hvis det har været mindre beløb, kan det dog være, at du har tænkt, at det ikke er din tid værd. Den tid, som du bruger på at inddrive pengene, kunne du jo lige så godt have brugt på at arbejde for din virksomhed. Det havde måske været mere lukrativt. 

Men det er vigtigt, at du sørger for at sende alle de dårlige betalere til inkasso. Du skal ikke slå det hen og tænke, at det er lige meget. Mange små beløb løber op, og det kan derfor ende med at blive til mange penge over tid. Derudover er det dårligt for din retfærdigheds sans, hvis du lader personerne slippe. Derfor er det vigtigt, at du sender dem til inkasso.

 

Heldigvis behøver det slet ikke at være svært for dig at sende en kunde til inkasso. Du kan for eksempel få hjælp af firmaet collectia.dk. De har specialiseret sig i at inddrive gæld på vegne af andre. De har derfor fuldstændig styr på, hvordan det skal gøres. 

De kan hjælpe dig helt fra start af med at sende rykkere ud. Hvis kunden ikke reagerer på dem, kan de sørge for, at der bliver sendt et inkassovarsel. Derefter kan de hjælpe dig under retssagen, og til sidst kan de sørge for at holde øje med, at kunden nu også betaler, hvad vedkommende skylder. Dermed behøver du altså ikke at gøre noget. 

Du kan vælge at have et abonnement hos collectia.dk eller at betale per sag. Har du flere dårlige betalere om året, kan det i høj grad være en fordel for dig, at du har et abonnement. 

Flere Nyheder