Det er jo umiddelbart klart, at du da selv bestemmer, hvad en frokostordning skal koste, hvis man ser på, at man gerne vil have mad udefra, hvis man ikke har en kantine, og man gerne vil tilbyde de ansatte noget sundt og varierende mad på arbejdspladsen, så de ikke skal sørge for at tage frokost med selv – eller arbejde på tom mave.

For hvis man vælger ikke at have en ordning, så koster det jo ikke noget, men vælger man den til, så skal man jo af med nogle penge. Så det er et simpelt regnestykke.

Men vi mener nærmere præcist, hvad det skal koste at have den frokostordning.

For man kan som chef eller mellemleder har en forestilling om, at det koster det samme uanset sammensætningen eller størrelsen af det mad, man gerne vil bestille.

Hvis man for eksempel leder efter en frokostordning Ringsted, så vil man jo gerne have den skræddersyet til ens arbejdsplads – og det er lige, hvad man kan få!

Den frokostordning bliver sammensat meget personligt

For selvfølgelig skal maden tilpasses efter, hvor mange ansatte man er, der skal have den frokostordning, men man tager også forbehold for, hvad man ønsker i denne frokostordning, så man får noget mad, der passer til de ansatte, man er.

Det er nok lidt lettere at gøre mere personligt, hvis man er få ansatte, men selv hvis man er mange, så kan man sørge for at få en ordning, hvor der er nok forskellige og varierende, så de ansatte kan få det, som deres krop og hoved har brug for.

Så kan man bagefter begynde at se på, om det er noget, som arbejdspladsen helt og holdent vil betale for de ansatte som en frynsegode, eller at den enkelte medarbejder bliver trukket i løn eller skal betale per frokost fra deres lønseddel for at få del i den frokostordning.