Farligt affald skal man i nogle tilfælde bare holde sig fra

08 marts 2021 anders_lundtang_hansen

Der er heldigvis dem, der ved, hvordan man håndterer og bortskaffer farligt affald, så det skal man nogle gange overlade til dem at gøre.

Men måske arbejder man på en arbejdsplads, hvor det er en del af ens arbejde, at man skal komme af med det farlige affald, hvor man så har gennemført et kursus eller er blevet godkendt til at klare dele eller det hele af det.

Andre gange må man måske sig af det i et vist omfang, indtil der er nogle andre, der kommer og tager sig af det, når det skal destrueres.

Man kan endda have folk ansatte til at tage sig af den slags, hvis man nu ender med at producere farligt affald i større omfang.

Det er nemlig ikke altid, at man helt kan undgå dette, og så er det trods alt bedre, at man gør noget ved det, end at man bare lader det ligge, så det forurener.

Men i visse tilfælde skal man slet ikke i nærheden af det!

Farligt affald kan være VIRKELIG farligt!

Vi er ikke ovre i den slags situationer, som man kender det fra superheltehæfter, at man muterer ved at komme i nærheden af noget farligt affald.

Men tænk bare på Tjernobyl tilbage i 1986, hvor man skulle tage sig af så meget radioaktivt affald. Det var virkelig farligt at håndtere, og mange endte da også med at dø af det, da man ikke vidste bedre.

Det farlige affald kan også være sådan noget, som er en tikkende bombe, uden man er klar over det, fordi nogle kemikalier har sammenblandet sig, som de er blevet smidt ud.

Måske er det skarpe genstande, som man kan skære sig på, eller som kan tænde af sig selv og virkelig skære i dig!

Hvis man har mistanke om dette, skal man holde sig fra det!

Flere nyheder