Hvad kræves det at lægge kabelføring

18 maj 2020 anders_lundtang_hansen

Der er jo mange steder, man kan foretage kabelføring, så det drejer sig først og fremmest om, hvor disse kabler skal lægges, og hvilken type af kabler der er tale om, før man kan begynde at tale om, hvad det kræves af værktøj og ikke mindst ekspertise for at udføre.

Man kan sådan set sagtens selv foretage noget kabelføring, hvis det er den mindre omfangsrige af slagsen, hvor man måske skal have trukket et kabel mellem et par elektroniske enheder, som bare skal bruges kort.

Så behøver man nemlig ikke montere dem fast, hvis det er til en kort beskæftigelse, hvor man så mere skal sørge for, at man ikke kører henover ledningerne og kablerne, hvilket man kan undgå ved at bruge nogle kabelbakker.

Skal for eksempel nogle kabler mellem mere permanente enheder sættes op, så kan man også gøre det selv, hvor man trækker stikket op, hvor det skal bruges, men så skal man bare huske, at man skal bruge lidt mere kabel, end hvis man trak det mellem to lige punkter.

Er der derimod tale om, at de her kabler skal udlægges for eksempel af større samlinger til forsamlinger som til koncerter, så bevæger det sig ud af hjemmets fire vægge, hvorfor man skal bruge en professionel til det.

Det kan man sådan set også gøre i det andet tilfælde, specielt hvis det er til kontorbrug.

Her har man måske at gøre med mange kabler, der skal løbe parallelt med hinanden, nogle skal stikke i andre retninger, nogle skal kobles sammen, andre skal under kabelbakker med videre. Det kan blive et omstændigt arbejde, som man skal have stor erfaring for at kunne udføre.

Man kan også udlægge kabler til brug ved internet med videre, hvor det kræver alt fra store gravemaskiner til kyndige folk at lægge dem ned.

Flere Nyheder