Miniguide til at afslibe dine trægulve

07 april 2021 Lotte Hindsberg

Trænger dine trægulve til at blive afslebet, eller vil du gerne have dem slebet i forbindelse med at du flytter ind, er der flere ting, du skal være opmærksom på, inden du går igang.

Det første du skal gøre er at finde ud af om du selv vil slibe gulvene eller om du vil have et firma til at afslibe dem. Hvis du vælger det sidste så kontakt mindst 3 så du har et overblik over prisniveauet. Du kan evt få et tilbud herfra https://gulvkanonen.dk/.

Uanset om du vælger selv at slibe eller får det gjort, er der en del forarbejde du med fordel selv kan gøre. Husk du betaler for leje af maskine fra det øjeblik at du tager maskinen ud af butikken, så du skal helst igang med det samme for ellers koster det dig penge.

Få flottere gulve med et godt forarbejde

Udover at der er mange penge at spare ved et godt forarbejde vil dine gulve også blive langt flottere hvis du gøre et godt forarbejde. 

Rengør omhyggeligt gulvene og sikre dig at revner og huller i gulvene er fri for skidt og snavs. Det gælder også gamle lim og spartelmasserester der kan sidde på gulvene. 

Fjern gulvpaneler så det er nemmere og hurtigere at komme helt ind til væggen, samtidig så vil gulvpanelerne ikke blive ramt af gulvmaskinen. Sæt ledninger op så de ikke ligger løst på gulvet. En af trixene ved at få gulvene jævne og flotte, er at du ikke skal stoppe maskinen i tide og utide og du kan køre frem og tilbage på gulvene i et jævnt tempo.

Det er også en god ide at gå gulvene igennem for søm der er gået løs og banke dem på plads. De skal helst en 2-3 mm ned i træet. Det har den ekstra fordel at du ikke efterfølgende har løse træplanker.

Flere Nyheder