Overlad forhandlingerne til din boligadvokat

08 februar 2022 Lotte Hindsberg

editorial

At købe en ny bolig er for de fleste en af de største beslutninger de foretager sig. Især hvis man tænker på det økonomisk. Der kan være mange kedelige konsekvenser, hvis man ender med den forkerte bolig. Derfor er det en god ide at have en boligadvokat med under alle købets faser.

Det er med til at sikre at du ikke begår fejl. Han kan også hjælpe dig, når der skal forhandles med banken og med sælger, når den rigtige bolig er fundet. Der kan være mange penge at spare på ens boligkøb ved at sikre, at man får de bedste betingelser med banken. Selv små ændringer i betingelserne i dit banklån, vil have en stor betydning for, hvor mange penge du skal betale for din bolig over en 30 årig periode.

boligadvokat

Købsaftalen og tinglysning af skødet

Når du har fundet den bolig du gerne vil købe, skal der forhandles med sælger og ejendomsmægleren. Det i bliver enige om blever nedskrevet i en købsaftale. Har du ikke din boligadvokat med til forhandlingerne, er det vigtigt at du får du får skrevet et forbehold ind i købsaftalen, om at den kun er gyldig, såfremt den er godkendt af din boligadvokat.

Det er købsaftalen der ligger til grund for tinglysningen af skødet. Det er det tinglyste skøde der er dit bevis for at boligen er din. Derfor er det vigtigt at tinglysningen forgår, så hurtig og smertefrit som muligt. Især hvis sælger har gæld. Sælgers kreditorer kan nemlig tage pant i boligen, også selvom du har fået nøglerne og er flyttet ind.

Du betaler som køber for tinglysningen. Det er et fast beløb, samt en promille af købssummen. Pengene betales til Tinglysningsretten. Både du og sælger skal underskrive. Det sker i dag digitalt. Danmark er det første land i verden der gik over til digital tinglysning.

Flere Nyheder