Sådan kan du få et krancertifikat

19 oktober 2021 Steffen Petersen

editorial

Kraner er et af de mest vitale stykker udstyr, der anvendes i byggebranchen. Denne mekaniske anordning bruges til at løfte tunge materialer og genstande samt til at læsse og losse dem med henblik på transport.  Du kan nærmest ikke undgå at se dem ved containerhavne. Branchen kræver mange faglærte medarbejdere, så hvis du får et certifikat, får du større muligheder for at få arbejde. Læs mere om dine muligheder for at få et krancertifikat her i dette indlæg.

 

 

Hvorfor du bør overveje at tage et krancertifikat

Der er mange fordele ved at få et krancertifikat. For det første beviser dette certifikat din professionalisme og pålidelighed som person. Det viser, at du værdsætter branchen og byggearbejdernes sikkerhed. For det andet er det vigtigt at bevise din kompetence til at betjene tunge maskiner, før du arbejder på en hvilken som helst byggeplads. Desuden vil det at vide, hvordan man betjener kraner, hjælpe dig med at få et job og øge dine chancer for at blive forfremmet. Det vil pynte pænt på dit CV og du kan måske ende med at lande dig dit første job med et krancertifikat. Endelig er dette certifikat påkrævet for enhver kranfører, der ønsker at arbejde i byggebranchen.

 

Sådan tager du et krancertifikat

For at få et krancertifikat er der visse trin, der skal gennemføres. Først skal du tage et godkendt kursus, der dækker alle de oplysninger, der er nødvendige for at opnå dit certifikat. For det andet skal du bestå en skriftlig og praktisk prøve, hvor din viden om kraner og kranbetjening testes. Herudover skal du også have almindelig personbil kørekort, for at kunne betjene sådan en stor maskine. Hvis du ikke har kørekort til en bil, så kan du overveje at tage sådan et, som det første. Ellers kan det godt blive svært at komme til at få dit krancertifikat.

Flere Nyheder