Undgå fejl i regnskabet

20 august 2021 Steffen Hansen

Er du virksomhedsejer, så ved du hvor meget arbejde det kan kræve, at holde styr på dit regnskab. Hvis du ikke har styr på dit regnskab, så kan det ende med et eller flere gebyrer, som hurtigt kan blive dyrt. Udover gebyr kommer der løbende renter på. Vi kommer her i indlægget ind på, hvordan du bedst har styr på dit regnskab.

Hyr en til bogføring

Virksomhedsejere har typisk rigtig travlt, og medmindre det er en revisionsvirksomhed de er ved at starte, så kan det være en god idé at fjerne regnskabsdelen og hyre en til bogføring. Ved at hyre en til bogføring, så får medarbejderne tid til det de er gode til, og derved sikrer man også, at man ikke får fejl i bogføringen.

Vi anbefaler, at man hyrer en til bogføring, som kan fremvise en trackrecord. Dette gør vi da bogfører og revisor ikke er beskyttede titler, og man kan brænde nallerne, hvis man hyrer den forkert. Derfor er det vigtigt at undersøge hvem de er, og hvad de kan.

Hold dit regnskab opdateret

En af de vigtigste ting, når du er virksomhedsejer er at holde dit regnskab opdateret. Dette inkluderer dit momsregnskab, alle dine betalinger, alle dine fakturaer m.m. Ved at holde dit regnskab opdateret ved du altid hvor mange penge du har, hvor mange penge der er på vej ind, og med de informationer kan du hurtigt og nemt lægge en plan for, hvordan du vil bruge pengene.

Et opdateret regnskab sikrer også, at man som virksomhedsejer ikke står og skal betale penge til skat, betale dummebøder og betale renter af disse. Et forsinket momsregnskab koster 800kr, og der kommer renter på fra dag 1.

Hvis man ikke indberetter ting som e-indkomst bliver værdierne fastsat efter et skrøn, og her bliver der også pålagt renter fra dag 1.

Altid hold dit regnskab opdateret!

Flere Nyheder